maandag 14 mei 2012

Hoe werkt het...


Ook de Spaanse KATJES wachten op hoop …

Wij willen ons eveneens inzetten voor de vele katjes die in Spanje zwaar verwaarloosd worden, genadeloos gedumpt worden en in een dodenstation belanden waar ze totaal geen adoptiekans krijgen.

Dacht u er ook soms aan om eens een Spaans katje een kans op geluk te gunnen?


Hoe verloopt de procedure om een Spaans katje te adopteren:

Fabienne en haar team trachten, tijdens een bezoek in een dodenstation, een paar dutsen te redden. Ze nemen er katjes mee, ze worden tijdelijk ondergebracht in het plaatselijk kattenhotel, worden steriel gemaakt, geënt, gechipt etc…
Daarna kunnen ze richting België komen, ze worden opgevangen in het kattenpension-opvang Kitty’s Rescue.
Vanaf dan kunnen ze dromen van een fijne thuis…
Ook kan er een katje geadopteerd worden die nog in Spanje verblijft. Als nieuwe baasje dient u het diertje dan af te halen in Zaventem.

Deze blog zal regelmatig aangepast worden met foto’s en info over de beschikbare katjes, u kan dan contact opnemen met Chris Langendries, beheerder van Kitty’s Rescue. Na een eenvoudige screen waar het katje zou terecht komen, kan u beslissen of u een Spaans katje wenst te adopteren.
Er wordt een Belgisch contractje opgesteld, het adoptiebedrag is 180,00 euro, dit houdt in: Het vrijkopen van het diertje uit het dodenstation, het steriel maken, de microchip + Europees Paspoort, de enting, ontvlooien en ontwormen, de vlucht richting België.
Dit bedrag omvat slechts een deel van deze kosten, de rest dienen we zelf te betalen of wordt ons geschonken door lieve dierenvrienden.

U kan steeds meer info verkrijgen bij Chris,
via mail: chrislangendries@hotmail.com – tel. 0032 476 56 11 58 – 0032 54 58 72 04

Wie graag een steentje wenst bij te dragen maar zelf geen katje kan adopteren, kan steeds vrijblijvend een bijdrage storten op onze rescue-rekening: : iban:BE66 6524 8411 3443 – bic:HBKABE22

U kan ook voor 15€/maand meter of peter worden van een katje die in opvang verblijft, er zijn tal van zittenblijvertjes die iedere dag met veel zorg worden omringd, een leuke meter of stoere peter zouden ze heel fijn vinden.
De beschikbare katjes en de zittenblijvertjes kan u op onze Belgische site terug vinden: www.kittysrescue.be
Ook voeding, mandjes, handdoeken, dekentjes, wasmiddel en vooral ontworming en ontvlooiing kunnen wij heel goed gebruiken.Hierbij de Spaanse katjes die reeds in het kattenpension Kitty’s Rescue verblijven:

Kato: (geplaatst)

Witte Angora met een blauw en geel oog. Werd helaas ontklauwt. Max 2 jaar oud.
Heel lieve poes, heeft liefst wat vrijheid nodig, kan met hondjes, ook met katten indien ze niet dominant zijn, dominante katten kan ze niet uitstaan ;-)
Even veilig buiten gaan zou ze wellicht heel fijn vinden, rekening houdend dat Kato geen klauwen meer heeft en dus heel kwetsbaar is.
Meer info? chrislangendries@hotmail.com

Sol:
 

8 maand oud, mooie slanke roste kater, heel speels. Kan met andere katten samen, met honden zijn we nog aan het testen maar blijkt wel te lukken. Zijn zusje Luna zit eveneens bij ons, mochten ze samen kunnen geplaatst worden, zou dit heel leuk zijn.
Meer info? chrislangendries@hotmail.com


Luna:

8 maand. Zusje van Sol, ietswat timide in omgang, kan met andere katjes samen. Heeft een prachtige pels en mooie blauwe ogen. Moet nog wat wennen, later kunnen we wat meer info over haar doorgeven.
Meer info? chrislangendries@hotmail.com


Boubou: (geplaatst)Prachtig zwart halflangharig katertje, 1 jaar oud. Doet niet liever dan knuffelen, spinnen en rollebollen, katten en honden geen probleem.


Een paar van onze katjes die nog in Spanje verblijven en wachten op hun vliegticketje:

Negrita:

 
Dit prachtig typisch Andalusisch katje werd op het nippertje gered, ze had kittentjes maar zijn helaas allemaal overleden. Zijzelf hing aan een zijden draadje maar door de goede zorgen kwam ze er helemaal bovenop, ze heeft er terug zin in…
Ze is klein en fijn van gestalte met mooie blauwe oogjes.
Meer info volgt later.

Honey:
Foto’s volgen

Honey is een heel mooi en klein Andalusisch katje, ook zij is op het nippertje gered, al haar kittentjes overleden, zo triest…
Ze heeft prachtige ‘honey’-ogen. Ook zij wacht op haar ticketje…
Meer info volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten